Aardappelplaat

INGREDIËNTEN

  • 250 GRAM BLOEM
  • 1 THEELEPEL GIST
  • 1/2 THEELEPEL ZOUT
  • 6 AARDAPPELS, geschild en geraspt
  • BOSJE LENTE-UITJES, gesnipperd
  • 2 DECILITER CRÈME FRAÎCHE
  • 1 THEELEPEL KARWIJZAAD
  • 2 EIWITTEN, stijfgeslagen

BEREIDING van de Aardappelplaat

Doe het meel met de gist en de zout en anderhalve deciliter water in een kom en kneed dit 10 minuten; laat het deeg een uur rijzen. Vet een bakplaat in en rol het deeg uit tot de grootte van de bakplaat. Leg het op de bakplaat. Meng de aardappels met de overgebleven ingrediënten en schep dit op het deeg. Bak de taart een half uur op 180 graden.

.

 

TERUG TAARTEN UIT ARGENTINIË

bron:worldcook.net