Appel – Kaneel Oliebollen

Appel - Kaneel Oliebollen

 

INGREDIËNTEN

 

  • Circa 15 S t u k s :
  • 150 gram rozijnen
  • 2 appels
  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 el kaneel
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • vloeibaar frituurvet/olie
  • poedersuiker

BEREIDING van de Appel – Kaneel Oliebollen

Wel de rozijnen circa 20 minuten in een kom met heet water. Schil de appels en snijd ze in stukjes.

Roer in een beslagkom de bloem, gist, kaneel en zout door elkaar. Meng met de mixer met deeghaken het ei en 4,5 dl lauw water erdoor en blijf kloppen tot het beslag glad is. Laat het beslag afgedekt met plastic folie op een warme plaats circa 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.

Verhit het frituurvet in een elektrische frituurpan tot 175 graden. Schep het beslag voorzichtig door. Doop een ijsbollentang in het hete vet en schep hiermee circa 5 bolletjes beslag in het hete vet. Bak de oliebollen in circa 6 minuten goudbruin, keer ze halverwege.

Laat de oliebollen op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de oliebollen op dezelfde manier in gedeelten. Leg de oliebollen op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker.

Variatie op appel:

– stukjes gedroogde abrikoos;

– stukjes perzik of ananas uit blik;

Pittige oliebollen met paprika:

Maak ook eens een hartige variant op de oliebol. Vervang de appel door 1 rode of groene paprika. Voeg in plaats van rozijnen 150 gram maïskorrels uit blik toe en vervang de kaneel door 2 eetlepels fijngehakte verse koriander en 1 eetlepel tabasco.

Variatie op paprika:

– blokjes kaas;

– blokjes ham;

– magere spekreepjes.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR NIEUWJAARSDAG

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl