Appelbeignets

Appelbeignets

 

INGREDIËNTEN

porties : 20

  • 250 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 235 ml melk
  • 1 liter olie om in te frituren
  • 4 grote appels, geschild en klokhuis met appelboor verwijderd
  • 60 gr poedersuiker om te bestuiven

BEREIDING van de Appelbeignets

 

  • Meng in een middelgrote kom bloem, suiker, bakpoeder, nootmuskaat en zout. Klop in een andere kom de eieren en melk samen. Schenk het melkmengsel bij het bloemmengsel en mix tot het een glad beslag is.
  • Verhit de olie in een (frituur)pan tot 190 graden C.
  • Snij de appels in ringen van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik. Doop de appelringen in het beslag en bak ze in de olie tot ze bruin zijn, draai eenmaal om. Laat uitlekken op keukenpapier en bestuif met poedersuiker.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR NIEUWJAARSDAG

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl