INGREDIËNTEN
- 5 plakjes Koopmans Bladerdeeg
- 1 pakje Dr. Oetker Amandelspijs
- 1 ei
- een beetje bloem om te bestrooien
Keukengerei
- Deegroller
- Bakplaat
Bereidingswijze: Banketletter
- Baktijd: ca. 25 minuten
Elektrische oven: 200 °C, Heteluchtoven: 180 °C, Gasoven: stand 3-4
- Laat 5 plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes die je niet gebruikt gelijk terug in de vriezer.
- Klop een ei los en meng de helft van het ei door de amandelspijs.
- Leg de 5 ontdooide plakjes op elkaar.
- Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de plakjes bladerdeeg uit tot een lange plak van ca. 15 x 40 cm. (draai de plak regelmatig om en strooi bloem op het aanrecht om plakken te voorkomen).
- Rol van de amandelspijs een gelijkmatige rol van 35 cm lang (gebruik hier ook wat bloem bij om plakken te voorkomen).
TERUG NAAR TAART RECEPTEN SINTERKLAAS
bron:smulweb.nl