Speculaasletters met noten

 

'speculaas letters

 

INGREDIËNTEN

  • 1 pak Koopmans Speculaas
  • 175 g boter of margarine
  • 1 losgeklopt ei
  • 250 g gemengde ongezouten noten ( bijvoorbeeld een mengsel van amandelen, walnoten, hazelnoten, macedemianoten, etc.)

Keukengerei

  • bakplaat
  • bakpapier
  • mixer met deeghaken
  • letter uitsteekvormpen (of een scherp mesje om het met de hand uit te snijden)
  • kwastje

Bereidingswijze: Speculaasletters met noten

  • Bereidingstijd: ca. 20 minuten
  • Baktijd: ca. 40 minuten

Elektrische oven: 170 °C, Heteluchtoven: 150 °C, Gasoven: stand 3

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Bereid het deeg voor de speculaasbrokken volgens de aanwijzingen van het variatierecept op de verpakking en onze website www.koopmans.com/recepten/koopmans-recepten/koek-en-koekjes/limburgse-speculaasbrokken/.
  3. Rol het deeg uit en steek of snijd lettervormen uit de deegplak. Het overgebleven deeg kan na kort kneden weer opnieuw uitgerold worden.
  4. Leg de letters met voldoende afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bestrijk de letters met ei en decoreer ze rijkelijk met de gemengde noten.

Heerlijk avondje met speculaas letters

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN SINTERKLAAS

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl