INGREDIËNTEN
- 1 pak Koopmans Speculaas
- 175 g boter of margarine
- 1 losgeklopt ei
- 250 g gemengde ongezouten noten ( bijvoorbeeld een mengsel van amandelen, walnoten, hazelnoten, macedemianoten, etc.)
Keukengerei
- bakplaat
- bakpapier
- mixer met deeghaken
- letter uitsteekvormpen (of een scherp mesje om het met de hand uit te snijden)
- kwastje
Bereidingswijze: Speculaasletters met noten
- Bereidingstijd: ca. 20 minuten
- Baktijd: ca. 40 minuten
Elektrische oven: 170 °C, Heteluchtoven: 150 °C, Gasoven: stand 3
- Verwarm de oven voor.
- Bereid het deeg voor de speculaasbrokken volgens de aanwijzingen van het variatierecept op de verpakking en onze website www.koopmans.com/recepten/koopmans-recepten/koek-en-koekjes/limburgse-speculaasbrokken/.
- Rol het deeg uit en steek of snijd lettervormen uit de deegplak. Het overgebleven deeg kan na kort kneden weer opnieuw uitgerold worden.
- Leg de letters met voldoende afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de letters met ei en decoreer ze rijkelijk met de gemengde noten.
Heerlijk avondje met speculaas letters
TERUG NAAR TAART RECEPTEN SINTERKLAAS
bron:smulweb.nl