INGREDIËNTEN
12 stuks
Brownie gedeelte:
90 gr boter + om in te vetten
75 gr bloem + om te bestuiven
3 eieren
90 gr pure chocolade
40 gr cacao
2 theel bakpoeder
225 gr rietsuiker
75 gr creme fraiche
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
Cheesecake gedeelte:
60 gr boter
110 gr suiker
4 eieren
750 gr magere kwark
60 gr griesmeel
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
BEREIDING van de Cheesecake brownie
-
Vet het bakblik in met een beetje boter en bestuif met bloem. Maak eerst het brownie gedeelte: Smelt alvast de pure chocolade au bain marie en de (90 gr) boter in een apart pannetje of schaaltje. Roer de bloem, cocao, bakpoeder, rietsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout met een lepel door elkaar.
Klop de 3 eieren in een kom met de mixer in ca 5 min schuimig. Mix beetje bij beetje de gesmolten boter er bij. Voeg daarna ook het bloem-mengsel geleidelijk toe en mix kort mee. Spatel als laatste de creme friache en de gesmolten chocolade er door heen. Doe het beslag in de bakvorm en maak aan de bovenzijde egaal.
Verwarm de oven op 170 graden Maak daarna de cheesecake: Mix de (60 gr) boter, 1 zakje vanillesuiker, suiker en een snufje zout romig. Mix een voor een de eieren er door. Voeg daarna de griesmeel en de kwark toe en mix tot een egale massa. Verdeel het cheesecake mengsel gelijkmatig over het browniebeslag.
Trek met een vork of met spiraalvormige figuren er door zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Zet ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Controleer met een prikker of hij gaar is van binnen. Laat helemaal afkoelen en snijd in stukkenDit recept is afkomstig uit het tijdschrift Koken en Genieten