CHIPAS

kaasbroodjes, 8 stuks, Argentinië

CHIPAS

 

 INGREDIËNTEN

1 ei
2/3 kop (160 ml) melk
175 g goudse kaas of cheddar, geraspt
3 el gesmolten boter
1 3/4 kop (420 ml) tapiocameel
1 kop (240 ml) zelfrijzend bakmeel

optioneel:
gist (zie Info)

Bereiden van de CHIPAS

Verwarm de oven voor op 175 C.

Meng in een grote kom het ei, de melk, de kaas en de boter.
Roer het tapiocameel en de bloem door het mengsel.

Kneed het mengsel op een met bloem bestoven ondergrond tot een egaal en samenhangend deeg.

Verdeel het deeg in acht stukken en vorm er bolletjes van.

Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 à 15 minuten goudkleurig.


Info


Deze Argentijnse bolvormige kaasbroodjes zijn gemakkelijk en snel te bereiden.
Aan tapiocameel is wel te komen maar Argentijnse kaas, dat is een ander verhaal. Geen probleem. Ook met licht-belegen tot belegen Goudse kaas of Cheddar kun je lekkere Argentijnse broodjes bakken.

Een volgend keer voeg ik wat gist aan het deeg toe want wat meer luchtigheid zal de broodjes alleen maar ten goede komen.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT ARGENTINIË