INGREDIËNTEN
(voor 12 stuks):
150 ml zonnebloem olie
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram lichtbruine kristalsuiker
2 eieren, op kamertemperatur
6 eetlepels cacaopoeder
150 gram donkere chocolade
100 ml zure room
1 theelepel vanille extract
BEREIDING van de Dark Chocolate Cupcakes
Breek de chocolade in stukjes en maal dit in een keukenmachine tot kleine stukjes. Je kan de chocolade ook met een mes fijn hakken.
Doe het bakmeel, de suiker en cacaopoeder in een kom.
Voeg de olie en de eieren een voor een toe en mix het geheel tot een glad beslag.
Voeg nu de room en vanille toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid.
Als laatste schep je met een spatel de stukjes chocolade door het beslag.
Gebruik mini bakvormpjes als je de cupcakes wilt serveren in een champagne glas.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
bron:elle.be