Empanada`s

empanadas

 

 

INGREDIËNTEN

  • 500 GRAM BLOEM
  • 125 GRAM BOTER, gesmolten
  • 2 EIEREN
  • 250 GRAM RUNDVLEES, in reepjes
  • 1 UI, gesnipperd
  • 2 TEENTJES KNOFLOOK, gesnipperd
  • 1 RODE PEPER, gesnipperd
  • 5 OLIJVEN, gehakt
  • HANDJE ROZIJNEN
  • 1 TOMAAT, gesneden

 

BEREIDING van de Empanada`s

Roerbak de ui, knoflook en peper 3 minuten, voeg het vlees toe en roerbak 5 minuten. Doe de tomaat erbij en een paar eetlepels water en zout en peper naar smaak en laat dit een half uur sudderen. Roer de rozijnen en de olijven erdoor en laat het mengsel goed afkoelen. Kook een ei 10 minuten en snijd het in plakjes. Kneed deeg van de bloem, het overgebleven ei, de boter en 4 eetlepels water en laat dit een half uur rusten. Rol het uit en snijd er cirkels uit met behulp van een glas. Schep op iedere cirkel wat van het vleesmengsel en ene plakje ei. Plak de cirkels dicht met wat water en rol de randjes op. Bak de empanada’s een kwartier op 180 graden in de oven.

 

TERUG TAARTEN UIT ARGENTINIË

 

bron:worldcook.net