Galette beauceronne (Kwarktaart uit de Orleanais)

 INGREDIËNTEN

Ingrediënten 6 personen

Voor het deeg:
125 gram zachte boter
125 gram poedersuiker
2 eieren
250 gram bloem + bloem voor het werkvlak

Voor de vulling
:
250 gram kwark
2 eetlepels creme fraiche
50 gram poedersuiker
30 gram bloem
30 gram boter + boter voor de vorm
3 eieren
100 gram krenten

Bereiden van de Galette beauceronne (Kwarktaart uit de Orleanais)

Doe voor het deeg de boter in de kom en roer ze met een pollepel tot creme. Voeg de poedersuiker toe, roer hem schuimig met de boter. Voeg een voor een de eieren toe. Roer tot een samenhangende massa is ontstaan. Voeg tot slot in een keer de bloem toe. Meng de ingredienten goed maar klop het deeg niet, anders word het hard. Klop het deeg op een met bloem bestoven snijplank en zet het minstens 2 uur in de koelkast. Laat intussen de kwark ca. 1,5 uur uitlekken in een zeef. Roer er de room, de poedersuiker en de bloem door. Smelt de boeter en voeg die toe. Splits de eieren. ROer de dooiers door de massa. Voeg de krenten toe. Sla de eiwitten stijf en spatel ze er voorzichtig door. Rol het deeg uit en bedek er een beboterde springvorm van 26 cm door snee mee. Vorm een opstaande rand. Verdeel de vulling erover. Bak de taart ca. 45 minuten midden in de voorverwarmde oven.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT FRANKRIJK