Crumble aux Pommes

 INGREDIËNTEN

6 personen

5 of 6 zachte zure appels; goudreinetten bij voorkeur
200 g bloem
125 g boter (op kamertemperatuur)
125 g suiker
een zakje vanillesuiker
een snufje kaneel
een paar hazelnoten, walnoten, of iets dergelijks

Bereiden van de Crumble aux Pommes

Voorbereiding

Kneed de bloem, boter en suiker tot een grote deegbal. Leg het deeg in de koelkast om op te stijven
Schil 5 of 6 zachte zure appels; goudreinetten zijn eigenlijk het beste. Snijd de appels in stukjes en doe de stukjes in de beboterde ovenschaal. Voeg desgewenst een snufje kaneel toe aan de appels.
Hak de noten in kleine stukjes (tip: ik doe het met een hamer, dat is vooral ook erg leuk om te doen). Strooi de notenstukjes over de appels
Kruimel het deeg in kleine plukjes over de appels

Bereidingswijze

Zet de ovenschaal in de oven en bak de taart circa een half uur op 180 graden, tot het deeg mooi goudbruin is

Serveertip

Serveer het liefst warm. En voor wie het hebben kan met een scheutje slagroom erbij

TERUG NAAR  TAARTEN UIT FRANKRIJK