Gelukkig nieuwjaar cupcakes

Appel dumplings uit de oven

 

INGREDIËNTEN

porties : 8

Dr. Oetker Basismix voor CupCakes (vanille of chocola)
100 g boter/margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (m) (op kamertemperatuur)
100 ml melk
Dr. Oetker CupCake Rolfondant
Dr. Oetker CupCake Topping vanille
Dr. Oetker CupCake Zachte Parels (zilver)
Dr. Oetker CupCake Chocolade Stiften
Glitterdust (eetbaar) (speciaalzaak)

Extra nodig:
muffinbakvorm
cupcake bakblik voor 12 mini cupcakes
glimmende cupcake vormpjes
glimmende cupcake vormpjes voor mini cupcakes
cirkelvormige uitsteker ter grootte van cupcake
cirkelvormige uitsteker net iets kleiner dan mini cupcakes
kunststof mesje
kleine stervormige uitsteker
cocktailprikkers met palmsliertjes

BEREIDING van de Gelukkig nieuwjaar cupcakes

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Neem een stukje witte fondant en rol dit uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik.
Steek of snijd er daarna een cirkel uit die past op je grote cupcake en een cirkel die net wat kleiner is dan de doorsnede van de mini cupcake. Plak deze cirkels met wat vanilletopping op de cupcakes.
Aan de buitenkant van de kleine cupcake heb je nu een randje cake vrij, plak daarop rondom de zilveren parels met wat topping of witte chocostift.

Steek 3 sterren uit het fondant voor op de kleine cupcake en bestrijk deze goed met wat glitterdust zodat ze mooi glimmen. Plak de glimmende sterren op de kleine cupcake. Plaats de kleine cupcake nu op de grote, net uit het midden zodat er voorop de grote cupcake nog ruimte is voor decoratie. Steek de cocktailprikker in het midden van de kleine cupcake helemaal door naar beneden door de grote cupcake heen totdat deze vastzit. Mochten de palmsliertjes nog te hoog zitten, kun je het stokje op maat maken en weer terugduwen.

Bestrijk een klein stukje fondant van ongeveer 3 cm x 1,5 cm met glitterdust en schrijf daar met een donkere chocostift 2013 erop. Laat er vervolgens weer wat glitterdust op vallen. Snijd daarna het stukje rondom uit en plak deze vast voorop de grote cupcake.

Steek nog 2 sterretjes uit het fondant, bestrijk deze weer met de glitterdust en plak ze ieder op een hoek van het rechthoek met 2013.

Gelukkig nieuwjaar!

TIP:
Voor meer kleur kun je nog wat gekleurde glittersuiker tussen de decoraties toevoegen.

Doe voor het bakken in ieder cupje een Rolo chocolaatje in het beslag en laat deze meebakken. Een heerlijke zachte choco-karamelvulling heb je dan!

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR NIEUWJAARSDAG

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:dr oetker.nl