INGREDIËNTEN
Porties : 20
Voor de bodem:
250 gram speculaasjes (zonder amandelen!) –
120 gram boter
Voor de crème:
10 blaadjes witte gelatine –
500 gram mascarpone –
500 gram magere kwark –
4 eetlepels vloeibare honing –
1 – 2 afgestreken eetlepels kaneel (afhankelijk van je smaak!) –
150 gram suiker –
mespunt zout –
1/4 liter slagroom
Garnering
Eventueel een paar witte of bruine schuimkoekjes –
cacaopoeder
BEREIDING van de Kersttaart met mascarpone, kaneel en honing
Voor de bodem:
Speculaas in een diepvrieszakje doen en dichtbinden. Met een deegrol speculaas verkruimelen. Boter smelten en door de speculaas roeren. Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier. Speculaasmassa met een lepel goed op de bodem drukken. Vorm in de koelkast zetten.
Voor de crème:
Gelatine in koud water weken. Mascarpone, kwark, honing, kaneel en suiker door elkaar roeren. Gelatine licht uitknijpen. In een kleine pan gelatine zachtjes verwarmen tot deze volledig is opgelost. Pas op; NIET KOKEN!
3 eetlepels van de mascarponemassa door de gelatine roeren. Dan goed door de rest van de mascarpone-massa roeren.
Slagroom stijf kloppen en voorzichtig door de mascarpone spatelen.
Bereidingswijze
Crème over de speculaas-bodem verdelen en glad strijken. Taart plm. 2 – 3 uur koud wegzetten.
Voor het serveren de taart met wat stijf geslagen room en verkruimelde schuimkoekjes verzieren. Met cacao of chocoladestrooisel versieren.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS
Dr.Oettker Weihnachtsbacken von A-Z