KIWI BAVAROISE

 Ingrediënten voor 6 personen

4 rijpe kiwi′s, geschild en gehakt
75 g fijne suiker
3 eierdooiers
300 ml melk
1 el gelatine
3 el water
150 ml slagroom, iets opgeklopt

Bereidingswijze

Pureer de kiwi′s met 25 g van de suiker in een blender en druk ze dan door een fijne zeef om zoveel mogelijk pitjes te verwijderen. doe de puree in een pan, laat 5 min. zachtjes sudderen en roer af en toe door. laat afkoelen

klop de dooiers met de rest van de suiker in een kom dik en blank.
Verhit de melk tot net tegen het kookpunt en schenk op het dooiermengsel.
Zet de kom op een pan zacht kokend water tot de custard zo dik is dat ze aan de bolle kant van een pollepel aanhangt.
los op zeer laag vuur de gelatine in het water op en roer door de custard. roer er daarna de kiwipuree door.

zet het mengsel in de koelkast tot het begint op te stijven, spatel er de slagroom door en doe over in een luchtig met olie bestreken puddingvorm met een inhoud van 900 ml. laat ca. 6 uur, maar liever een nacht lang in de koelkast opstijven.