INGREDIËNTEN
Voor de taart
- 400 gram pure chocolade
- 600 gram boter
- 8 eieren
- 280 gram fijne suiker
- 1 pakje bakpoeder
Voor de botercrème
- 250 gram slagroom
- 250 gram pure chocolade
- 175 gram boter, op kamertemperatuur
- 175 gram poedersuiker
- 4 eetlepels cacaopoeder
Voor de versiering
- witte fondant + een beetje roze en groene fondant
- slagroom
- oranje kleurstof
- 1 pak oreo koekjes
BEREIDING :
Wat moet je doen?
- Voor de taart: verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de chocolade smelten samen met de boter. Doe dit in de magnetron of au-bain-marie.
- Meng de eieren met de suiker, tot het een egaal lichtgeel mengsel is. Klop nu de bloem en de bakpoeder erdoor.
- Meng de twee mengsels door elkaar en giet de twee mengsels in twee springvormen.
- Bak ze gaar in 20-25 minuten.
- Laat de taart nu volledig afkoelen.
- Voor de botercrème: Warm de slagroom op laag vuur en als zodra de slagroom zijn kookpunt bereikt, moet het vuur uit. Roer de stukjes chocolade nu door de room. Laat dit afkoelen.
- Klop de boter samen met de poedersuiker. Doe dit met een mixer en laat het voor 8 minuten mixen.
- Voeg het cacaopoeder en het chocolademengsel toe. Gebruik het direct.
- Versier de taart.