Leuke Paastaart

Leuke paastaart

 

INGREDIËNTEN

Voor de taart

  • 400 gram pure chocolade
  • 600 gram boter
  • 8 eieren
  • 280 gram fijne suiker
  • 1 pakje bakpoeder

Voor de botercrème

  • 250 gram slagroom
  • 250 gram pure chocolade
  • 175 gram boter, op kamertemperatuur
  • 175 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder

Voor de versiering

  • witte fondant + een beetje roze en groene fondant
  • slagroom
  • oranje kleurstof
  • 1 pak oreo koekjes

BEREIDING :

Wat moet je doen?

  • Voor de taart: verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de chocolade smelten samen met de boter. Doe dit in de magnetron of au-bain-marie.
  • Meng de eieren met de suiker, tot het een egaal lichtgeel mengsel is. Klop nu de bloem en de bakpoeder erdoor.
  • Meng de twee mengsels door elkaar en giet de twee mengsels in twee springvormen.
  • Bak ze gaar in 20-25 minuten.
  • Laat de taart nu volledig afkoelen.
  • Voor de botercrème: Warm de slagroom op laag vuur en als zodra de slagroom zijn kookpunt bereikt, moet het vuur uit. Roer de stukjes chocolade nu door de room. Laat dit afkoelen.
  • Klop de boter samen met de poedersuiker. Doe dit met een mixer en laat het voor 8 minuten mixen.
  • Voeg het cacaopoeder en  het chocolademengsel toe. Gebruik het direct.
  • Versier de taart.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN