Maïstaart Argentinië



 

INGREDIËNTEN

  • 1 ei
  • 2 kopjes diepgevroren maïs
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 3 / 4 kop ui, gesnipperd
  • 2 kopjes melk
  • 1 / 4 kopje maïzena
  • 1 / 4 kop boter
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 / 2 theelepel zout
  • 1 / 2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 (9 inch) ongebakken taartbodem
  • 1 ei, losgeklopt
 

BEREIDING van de Maïstaart Argentinië

  1. Verwarm een oven voor op 190 graden C.
  2. Plaats 1 ei in een pan en giet er water op 1 cm.
  3. Dek de pan en breng het water aan de kook.
  4. Zodra het water kookt, verwijder dan meteen van het vuur en laat het ei staan ​​in het hete water gedurende 15 minuten.
  5. Giet het hete water af en laat het ei onder koud stromend water in de gootsteen liggen, schil eraf halen en hak het ei.
  6. Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
  7. Roer de maïs en terug aan de kook.
  8. Koken voor 2 minuten; stam en zet opzij om af te koelen.
  9. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
  10. Roer de ui toe en bak tot de ui zacht is en draai doorzichtig, ongeveer 5 minuten.
  11. Giet de melk in de pan en klop de maïzena.
  12. Voeg de boter, nootmuskaat, zout en peper toe.
  13. Breng aan de kook kloppen constant, dan koken voor 2 minuten tot de boter is gesmolten en de saus is ingedikt.
  14. Roer de hardgekookte eieren en mengsel; giet het in de taartbodem.
  15. Bestrijk de bodem met het losgeklopte ei.
  16. Bak in de voorverwarmde oven totdat de korst en de taart goudbruin zijn, ongeveer 25 minuten.

TERUG TAARTEN UIT ARGENTINIË