INGREDIËNTEN
- 1 ei
- 2 kopjes diepgevroren maïs
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 3 / 4 kop ui, gesnipperd
- 2 kopjes melk
- 1 / 4 kopje maïzena
- 1 / 4 kop boter
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 / 2 theelepel zout
- 1 / 2 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 (9 inch) ongebakken taartbodem
- 1 ei, losgeklopt
BEREIDING van de Maïstaart Argentinië
- Verwarm een oven voor op 190 graden C.
- Plaats 1 ei in een pan en giet er water op 1 cm.
- Dek de pan en breng het water aan de kook.
- Zodra het water kookt, verwijder dan meteen van het vuur en laat het ei staan in het hete water gedurende 15 minuten.
- Giet het hete water af en laat het ei onder koud stromend water in de gootsteen liggen, schil eraf halen en hak het ei.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
- Roer de maïs en terug aan de kook.
- Koken voor 2 minuten; stam en zet opzij om af te koelen.
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
- Roer de ui toe en bak tot de ui zacht is en draai doorzichtig, ongeveer 5 minuten.
- Giet de melk in de pan en klop de maïzena.
- Voeg de boter, nootmuskaat, zout en peper toe.
- Breng aan de kook kloppen constant, dan koken voor 2 minuten tot de boter is gesmolten en de saus is ingedikt.
- Roer de hardgekookte eieren en mengsel; giet het in de taartbodem.
- Bestrijk de bodem met het losgeklopte ei.
- Bak in de voorverwarmde oven totdat de korst en de taart goudbruin zijn, ongeveer 25 minuten.