Ingrediënten
5 eetlepels citroensap
12 lange vingers
80 ml kioffielikeur
2 blaadjes witte gelatine
1/2 vanillestokje
100 ml witte wijn
2 eetlepels (riet) suiker
3 eetlepels sinaasappellikeur
200 ml slagroom
Bereidingswijze van de Mangoroom
1. Schil de mango`s en snij het vruchtvlees van de pit. Snij plm. 1/3 deel hiervan in stukjes van plm. 1/2 cm. Roer hier 3 eetlepels citroensap door en zet deze mangostukjes koel weg.
2. Pureer de rest van het vruchtvlees met de staafmixer.
Doe hiervan steeds 2 eetlepels in elk desserglas.
3. Breek de lange vingers elk in 3 stukken. Druppel hier de koffielikeur over en verdeel de lange vingers over de mangopuree in de glazen.
4. Week de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en kras het vanillemerg eruit.
5. Breng de wijn met de (riet)suiker, vanilletokje, en merg aan de kook en laat dit inkoken tot het wat siropig wordt. Haal het vanillestokje eruit en voeg de sinaasappellieur toe. Gelatine goed uitknijpen en oplossen in de warme siroop.
6. Bij de rest van de gepureerde mangopuree voegen en alles nog even goed doormixen.
Plm. 30 – 40 minuten in de koelkast zetten tot de massa begint te geleren.
7. Slagroom stijf kloppen. Slagroom met mangostukjes en de mangopuree voorzichtig met een spatel door elkaar mengen.
8.
Mousse over de lange vingers in de glazen verdelen en minstens 4 uur koud wegzetten