NIGELLA`S CHOCOLATE CHEESECAKE

nigella`s chocolate cheese cake

 

INGREDIËNTEN

4 personen

Cheesecake Base:
1 1 / 3 cups graham cracker kruimels
1 / 2 stick boter
1 eetlepel cacao

Cheesecake vulling:
180 gr. bitterzoete of semisweet chocolade, kleine gehakte
2 1 / 2 cups roomkaas
3 / 4 kopje suiker superfijne
1 eetlepel custard poeder
3 grote eieren
3 grote eidooiers
2 / 3 kopje zure room
1 / 2 theelepel cacao, opgelost in 1 eetlepel warm water

Sauce: Saus:
60 gr. bitterzoete chocolade, fijngehakt
1 / 2 kop zware room
1 theelepel donkere maïs siroop

BEREIDING van de chocolate cheese cake

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op gasstand 4 = 180 Celsius.
De koekjes breken en in een plastic zakje stoppen. Met een deegrol de stukjes koek fijn slaan.
De chocolade au bain-marie verwarmen.

Bereidingswijze

De koekjes breken en in een plastic zakje stoppen.
Met een deegrol de stukjes koek fijn slaan.
In een kom de kruimels mengen met de boter en de EL cacao
Van het mengsel in een springvorm de bodem maken en wegzetten in de vriezer.
In een kom de cheesecake, de suiker, de room, de eieren, de dooiers, de zure room en de gesmolten chocolade mengen.
Neem de springvorm uit de vriezer en pak deze in in aluminiumfolie zodat er niet uit kan lopen.
Giet het mengsel in de springvorm.
Zet de springvorm in een ovenschaal en giet er water bij.
Zet in de oven en laat de cheescake in 45-60 minuten gaar worden.

Serveertips

Meng gesmolten chocolade met room en donkere maïs siroop. schenk dit creatief over de cheesecake.

TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: smulweb.NL