INGREDIËNTEN
sinaasappelsap
0.8 l. sinaasappelsap
25 gr. gelatine
2.5 dl. room
120 gr. suiker
BEREIDING van de oranje bavaroise
1. Breng 0.5 l sinaasappelsap aan de kook en los de in water opgeloste gelatine (12 g) hierin op.
2. Breng sinaasappelsap met de suiker aan de kook en los de in water opgeloste gelatine hierin op en laat deze massa afkoelen totdat deze gaat hangen (B)
3. trek plastic folie rondom een stekertje strak en zet deze koud
4. breng eerst een laagje bavarois aan en laat dit opstijven, breng daarna een laagje sinaasappelsap aan en laat dit opstijven (herhaal dit zoveel mogelijk totdat je circa 12 laagjes op elkaar hebt)
5. als de bavarois stijf is deze elke keer weer op matig vuur licht verhitten
6. laat dit alles in de koeling circa 4 uur opstijven, pudding uit de vorm halen en snijd de bavarois in vieren
TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS
bron: ah.nl