INGREDIËNTEN
porties: 12
- 1 zakje (7 gr) droog bakkersgist
- 60 ml water
- 525 gr witte bloem
- 1/4 theelepel zout
- 100 gr ruwe rietsuiker
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 300 ml lauwe melk
- 125 gr boter, gesmolten
- 1 ei
- 40 gr rozijnen (eventueel)
- 40 gr gedroogde kersen (eventueel)
- 40 gr gedroogde cranberries (eventueel)
- 300 gr glaceersuiker
- 60 ml melk
- 1 theelepel amandelextract (eventueel)
BEREIDING van de Paasbroodjes
- De gist boven een kom warm water verbrokkelen en in ong. 5 minuten laten oplossen. Bloem, zout, suiker, kardemom, 300 ml melk, boter en ei aan de broodmachine toevoegen en giet het gistmengsel er bovenop. Selecteer het deegmenu. Als u rozijnen, kersen of cranberries wilt toevoegen, doe dat dan als de machine het piepsignaal geeft.
- Het bereide deeg in 12 gelijke porties verdelen en in bolletjes vormen. Verdeel de bollen over een ingevette ovenschaal van 22×33 cm. Afdekken met keukenfolie, apart zetten in in ong. 45 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.
- De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Het keukenfolie verwijderen en de bolletjes in 20-25 minuten goudbruin bakken.
- Glaceersuiker, 60 ml melk en amandelextract tot een glad glazuur kloppen. Als de bolletjes zijn afgekoeld het glazuur in de vorm van een kruis over de bolletjes druppelen.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN
bron:allrecipes.nl