INGREDIËNTEN
porties: 24
- 275 gr witte bloem
- 2 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 150 boter of margarine, op kamertemperatuur
- 225 gr donkerbruine basterdsuiker
- 150 gr ruwe rietsuiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 ml melk
- 24 mini chocolade-eitjes, uitgepakt
BEREIDING van de Paasei cakejes
- De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 bakvormen voor 12 muffins invetten of met papieren vormpjes vullen. Via een zeef bloem, bakpoeder en zout mengen en apart zetten.
- In een grote kom boter, basterdsuiker en rietsuiker tot een luchtige mousse opkloppen. 1 voor 1 de eieren erdoor kloppen, vervolgens de vanille erdoor roeren. Afwisselend met de melk door het meelmengsel tot een grof gemengd beslag kloppen.
- Elke muffinvorm voor 1/3 met beslag vullen en het chocolade ei in het beslag plaatsen. Tot 2/3 aanvullen met het resterende beslag.
- Gedurende 18-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. De muffins zijn gaar als de bovenkant terugveert als u er lichtjes op tikt.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN
bron:allrecipes.nl