INGREDIËNTEN
porties: 1 brood
- Voor het deeg
- 500 gr bloem
- 20 gr gist
- 250 ml melk, lauwwarm
- 100 gr boter, gesmolten
- 50 gr suiker
- 1 ei
- een snufje zout
- rasp van de schil van 1 citroen
- Voor de versiering
- 1 eidooier
- 50 gr amandelschaafsel of gehakte amandelen
- 50 gr suiker
- 3 eetlepels rum
BEREIDING van de Paaskrans
- Bloem in een kom doen. In het midden een kuiltje maken en hierin de gist doen. Met de lauwwarme melk en wat van de bloem omroeren. Afgedekt 15 minuten laten staan.
- Gesmolten boter, suiker, ei, zout en de citroenrasp erbij doen. Alles tot een samenhangend deeg kneden.
- Het deeg afgedekt op een warme plek laten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Kort kneden, kleine kransen vlechten en op een met bekpapier bekleed bakblik leggen.
- Oven op 220 graden C voorverwarmen. Bestrijk de kransjes met de losgeklopte eidooier. Het amandelschaafsel, suiker en de rum mengen en hiermee de kransjes versieren.
- Bak de kransjes 40-60 minuten (al naar gelang de grootte) in de voorverwarmde oven.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN
bron:allrecipes.nl