INGREDIËNTEN
porties: 12
100 g witte chocolade
150 g boter, zacht
200 g gele basterdsuiker
4 eieren, kamertemperatuur
175 g zelfrijzend bakmeel
3 el Dr. Oetker Custard
75 g gemalen kokos
150 g gedroogd exotisch fruitblokjes (papaja, mango, perzik)
2 el advocaat
150 g poedersuiker
100 g pastelkleurige paaseitjes (met chocoladevulling)
Extra nodig:
springvorm van 20 cm
bakpapier
bakspray (Dr. Oetker)
mixer met garden
BEREIDING van de Paastaart
Schuif het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray.
Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een kommetje in een pannetje met heet water) tot het nét vloeibaar is. Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 8 minuten tot het heel crèmig is. Klop de witte chocolade erdoor. Roer de eieren er één voor één door.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de Custard boven de kom. Strooi de kokos erover en spatel het droge mengsel luchtig door het beslag. Schep de gedroogde fruitblokjes door het deeg. Schep het deeg gelijkmatig in de springvorm. Zet de vorm middenin de voorverwarmde oven en bak de cake 55 minuten gaar en bruin.
Snijd het gebak eventueel los van de rand, verwijder de rand en zet het op een rooster. Laat de paastaart helemaal afkoelen, let op: hij zakt in het midden een beetje in.
Schep 2 eetlepels advocaat in een kommetje, zeef het poedersuiker erbij en roer het met een mes tot een glanzend glazuur. Voeg eventueel nog 1-2 theelepels advocaat toe als het te droog is. Verwarm het glazuur au bain-marie (zet het kommetje in een pannetje met heet water).
Zet de taart op de schaal. Schep met een lepel om de 3-4 cm een druppel glazuur op de taart en laat het naar beneden uitlopen. Bestrijk met een groot mes de bovenkant van de taart met glazuur. Laat het glazuur hard worden.
Leg de paaseitjes in het midden.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN
bron:oetker.nl