INGREDIËNTEN
6 personen
-
1/2 pak digestive biscuits
Keukenspullen
50 gram gesmolten boter
6 blaadje gelatine
sap van 1/2 citroen
250 gram mascarpone
250 gram Griekse yoghurt
100 gram crèmehoning
gemengde gevulde paaseitjes (wit, melk en puur), gehalveerd
- Springvorm 20 cm Ø
vershoudfolie
Voorbereiding
Maal de biscuits fijn in een keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij tot alles goed is vermengd. Bekleed de springvorm met vershoudfolie en druk het biscuitmengsel goed aan op de bodem. Laat opstijven in de koelkast. Week de gelatine circa 5 minuten in koud water.
BEREIDING
Verwarm het citroensap en roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot deze is opgelost. Laat niet koken. Klop de mascarpone met de yoghurt en honing door elkaar en klop het gelatinemengsel er goed en gelijkmatig doorheen. Giet dit in de springvorm en schud even zodat grote luchtbellen verdwijnen. Laat de taart afgedekt in de koelkast minimaal 3 uur opstijven. Neem de taart uit de vorm en decoreer met
paaseitjes.
Boodschappen pasen 2013
Bewaartip:
Je kunt deze taart een dag van tevoren maken. Maak hem t/m het opstijven van stap 7. Dek daarna goed af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.