PAASTAART MET SLAGROOM EN ADVOCAAT

paasttaart met advocaat en slagroom

 

INGREDIËNTEN

  • 400 gram bokkenpootjes
    500 ml slagroom
    300 ml advocaat
    300 gram cake
    2 vanillestokjes
    1 zakje klopfix
    Eventueel witte meringue als versiering

BEREIDING :

  1. Snijd de cake in plakjes. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Bedek de bodem met plakjes cake. Druk goed aan.

    Breek de bokkenpootjes doormidden. Dit gaat het makkelijkst door er een mes doorheen te halen. Zet de bokkenpootjes langs de rand van de springvorm. Druk ze voorzichtig vast in de cake.

    Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel het merg uit de stokjes. Doe de slagroom, de klopfix en de vanille in een grote kom. Klop de slagroom tot hij stevig is.

    Verkruimel de overgebleven bokkenpootjes. Stort een laag slagroom op de cake. Besmeer de slagroom met een laagje advocaat. Bestrooi de advocaat met bokkenpootjes. Stort de rest van de slagroom op de bokkenpootjes en sluit af met een laagje advocaat.

    Zet de paastaart met advocaat in de koelkast en laat hem ruim 2 uur opstijven. Zet de paastaart op een taartplateau en verwijder voorzichtig de springvorm.

    Versier met schuimpjes, slagroom of andere leuke paasversieringen.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN