Pardulas

Pardulas ,taart maken,taart recept

 

 INGREDIËNTEN

Vulling :

1 kg verse ricotta (of verse kaas of de helft ricotta en de helft verse kaas) –

100gr tarwegriesmeel –
de geraspte schil van een appelsien –
2 zakjes poedergist –
een paar draadjes saffraan –
100 gr suiker –
honing of snoepconfetti om te versieren

Deeg :
300 gr bloem –
3 eiwitten –
2 lepels olie of 1 lepel reuzel –
1 snuifje zout

BEREIDING van de Pardulas

Klop de ricotta los met de suiker, het tarwegriesmeel, 3 eierdooiers (Houd de eiwitten bij), de appelsienschil, saffraan (los die eerst op in een heel klein beetje water) en de gist. Klop goed tot je een homogeen mengsel hebt. Voeg één voor één de eierdooiers toe. Wacht tot de eerste dooier volledig opgenomen is tot je de volgende toevoegt.
Als je verse kaas gebruikt, moet je het mengsel wat langer bewerken, maar het resultaat zal ook smakelijker zijn. In elk geval moet je de vulling minstens 1/2 uur laten rusten.

Bereid ondertussen het deeg. Maak een kuiltje in de bloem, voeg de olie (of reuzel) toe en wat zout. Voeg er de eiwitten bij. Meng goed en bewerk het deeg langdurig.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit en snijd er rondjes uit van 8 – 10 cm diameter. Leg op het midden van de rondjes een bolletje van de vulling ter grootte van een noot en druk de boorden van het deeg ertegen. Maak op regelmatige afstand een deuk in het deeg. Je moet een soort mandje hebben, zonder deksel en gevuld tot de rand.
Zet de mandjes op een bakplaat en bak 30 minuten in een oven van 180°C.
Je kan de warme gebakjes eventueel bestrijken met een siroop van water en warme honing en de gebakjes versieren met snoepconfetti.

.

 

TERUG TAARTEN UIT ITALIË

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:italiaanse-nagerechten.skynetblogs.be