INGREDIËNTEN
porties: 1 cake
– 3 eieren (m)
– 200 g roomboter
– 100 g kruidnootjes
– 200 g witte basterdsuiker
– 250 g Koopmans Bakkers Cakemeel
– 1 zakje amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
BEREIDING van de Pepernotencake
1 Verwarm de oven voor.
2 Vet de cakevorm met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (houd 1/3 van het amandelschaafsel achter).
3 Bereid het cakebelsag volgens de bereidingswijze op verpakking.
4 Meng de kruidnootjes met een spatel door het beslag.
5 Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.
6 Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
Tips
Voeg 2 tl speculaaskruiden toe aan het beslag voor een extra kruidige pepernotencake.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN SINTERKLAAS
bron:receptenjvandaag.nl