Perenstrudel met hazelnoten

INGREDIËNTEN

12 personen

* 750 gr peren geschild in dunne partjes
* 40 gr krenten
* 30 gr hazelnoten grof gehakt
* sap en rasp van 1 citroen
* 2 theel kaneelpoeder
* 25 gr fijne suiker
* 75 gr boter
* 2 sneeen oud witbrood zonder korst verkruimeld
* 1 eetl bloem
* 6 vellen filodeeg ontdooid
* 20 gr poedersuiker
* 5 dl vanilleijs

BEREIDING van de Perenstrudel met hazelnoten 

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de peer met de krenten, noten, citroensap en rasp, de kaneel en de suiker.

Verhit 25 gr boter en bak de broodkruimels in 4 min zachtjes goudbruin.
Smelt de rest van de boter in een steelpan en neem deze van het vuur.
Leg een schone theedoek neer en bestuif deze heel dun met bloem.
Leg hierop 3 vellen filodeeg achterelkaar, ze moeten elkaar telkens 3 cm overlappen,
zodat een groot filodeegvlak ontstaat van 30 bij 50 cm.
Bestrijk het filodeeg dun met de gesmolten boter.
Strooi de broodkruimels over het deeg, laat aan alle kanten 3 cm vrij.
Leg het perenmengsel onderaan in de breedte op het filodeeg, houd aan de zijkanten wat ruimte vrij.
Klap de zijkanten iets over de vulling.
Rol de strudel op met behulp van de theedoek.
Leg de strudel op een ingevette bakplaat, strijk er nog wat boter over en
bak hem midden in de oven in 40 min goudbruin en gaar. Temper het laatste kwartier de oven tot 175 graden.

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:smulweb.nl