Deze taart is een heerlijke Poolse pruimentaart, zacht en de boter topping smelt op de pruimen tijdens het bakken en eenmaal uit de oven verdwijnt dit verder in de taart. Een hapje van deze Placek z Sliwkami taart en geloof me, je wilt hem helemaal opeten.
INGREDIËNTEN
10 personen
- 125 g boter
- 150 g suiker
- 1 tl citroen rasp
- 1 tl vanille extract
- 3 eieren groot
- 5 g zout
- 300 g patent bloem gezeefd
- 10 g bakpoeder
- 185 ml melk
- 125 g zure room
Boter topping
- 40 g boter
- 50 gr suiker
- 1/4 tl kruidnagel gemalen
Fruit
- 8-10 pruimen gehalveerd en ontpit
Bereiden van de Poolse kersencake
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
-
Vet een ovenschaal in van circa 20 x 30 cm en bekleed met bakpapier.
Beslag
-
Mix boter, suiker, vanille en citroenrasp tot een romig geheel.
-
Voeg één voor één de eieren toe. Voeg zout toe en meng het geheel even door.
-
Doe de mixer op een lagere stand en voeg beetje bij beetje de bloem en bakpoeder toe.
-
Voeg de melk en zure room toe. Meng het geheel nog even goed door.
-
Schenk het beslag in de ovenschaal en druk de gehalveerde pruimen lichtjes in het beslag.
Boter topping
-
Neem 40 g boter, 50 g suiker en kruidnagel en meng dit met behulp van twee messen door elkaar.
-
Kruimel het botermengsel over de gehalveerde pruimen.
Bakken
-
Bak in ongeveer40 minuten goudbruin. De taart is klaar als je met een sate prikker erin prikt en deze schoon eruit komt.
bron:allrecipes.nl