INGREDIËNTEN
200 g speculaas
5 velletjes gelatine
60 g zachte boter
3 el griessuiker
400 g rode vruchten
3 el water
3 eiwitten
Bereidingswijze van de rode vruchten bavaroise
Voor de speculaasbodem:
Verbrokkel de speculaas met een mixer, voeg de boter toe en meng.
Stort het mengsel in de vorm en plaats de vorm in de koelkast.
Voor de bavarois:
Schil, ontpit en pureer het fruit.
Week de gelatine 5à10 minuten in koud water.
Kook het water en smelt er de suiker in. Knijp de gelatine uit en los op in het warme suikerwater. Doe er het gepureerde fruit bij.
Klop het eiwit en de room stijf, voeg bij de fruitpuree en de gelatine.
Stort de bavarois in de vorm op de speculaas en laat opstijven in de koelkast.
(minstens 4 uur)
TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS
Bron:smulweb.nl