Roemeense paastaart. Pască

Roemeense paastaart. Pască

INGREDIËNTEN

 • · springvorm (26cm)
  · 3 grote beslagkommen
  · electrische mixer

  Voor het deeg:
  · 350 gram zelfrijzend bakmeel
  · 200 gram roomboter of margarine op kamertemperatuur
  · 100 gram crème fraîche
  · 100 gram suiker (kristal of basterd)
  · 50 gram griesmeel (optioneel)

  Voor de vulling:
  · 750 gram cottage cheese (lichte verse kaas)
  · 150 gram roomboter
  · 6 eieren (gesplitst)
  · 2 pakjes vanille suiker
  · schil van 1 citroen
  · 5 grote eetlepels suiker
  · 100 gram bloem
  · 100 gram rozijnen of boerenjongens

BEREIDING van de Roemeense paastaart. Pască

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom, Voeg dan één voor één de suiker, boter, crème fraîche toe. Begin de substantie met de handen te kneden. Kneed het door tot een stevig deeg. Als het klaar is, zet je het deeg 30 minuten in de koelkast.

In de tussentijd, verwarm je de oven voor tot 200 ْC en begin je met de vulling. In de andere kom doe je de verse kaas en de roomboter en mixt ze goed door elkaar. Voeg dan het ei-geel van de eireren één-voor-één toe, en de100 gram bloem.

In een andere kom, klop je het eiwit tot een stijf schuim met 5 eetlepels suiker. Voeg hier de vanille suiker en de citroenschil bij. Nu, doe je het eiwitschuim met een houten lepel bij het verse kaas beslag en mix het zachtjes door. Voeg de rozijnen of boerenjongens toe.

Bekleed de springvorm met bakpapier en neem het deeg uit de koelkast. Rol ¾ van het deeg uit en bekleed de bodem en randen van de springvorm ermee. Je laag deeg hoeft niet dikker dan 0,5 – 1 cm te zijn. Prik de bodem een paar keer in met een vork en strooi de griesmeel erover. Doe de vulling in de vorm.

Met het overgebleven deeg kan je een vlechtje maken en rond de rand van de springvorm leggen. Traditioneel decoreert men deze taart met gevlochten kruizen om de betekenis van Pasen te herdenken.

Zet de taart in het midden van de oven en laat deze tussen 1 en anderhalf uur bakken, tot de vulling stevig en goudkleurig is. Als je de taart uit de oven haalt, gaat deze een beetje zakken, dat is dus geen fout! Dek de springvorm af met een doekje en laat het op kamertemperatuur afkoelen.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

bron:marchedupre.com