Rosh Hashanah honingcake

Rosh Hashanah honingcake

 

INGREDIËNTEN

  • 200 basterdsuiker
  • 250 ml honing
  • 120 ml plantaardige olie
  • 4 eieren
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 300 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kaneelpoeder

BEREIDING van de Rosh Hashanah honingcake

  • Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Een bakblik (23×33 cm) invetten en licht met bloem bestuiven. Bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel boven een kommetje zeven en apart zetten.
  • Suiker, honing, olie, eieren en sinaasappelschil in een grote kom vermengen en vervolgens om en om een portie bloemmengsel en sinaasappelsap toevoegen, net zolang tot alles goed gemengd is. Schenk het beslag in het bakblik.
  • Bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt die er droog weer uitkomt. Laat de cake afkoelen.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR NIEUWJAARSDAG

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl