INGREDIËNTEN
Voor het harde wenerdeeg
100 g suiker
200 g boter
300 g bloem
1 ei
100 g witte chocolade
Voor de appelpuree
maak van groene appels en spinazie een appelpuree in een sapcentrifuge
Voor de groene appelmousse
½ ltr appelpuree
6 blaadjes gelatine
400 g slagroom
75 g suiker
Voor het filodeeg
2 vellen filodeeg
50 g suiker
50 g water
Voor de appeltopping
4 appels
50 g boter
30 g suiker
1 el abrikozenjam
sap van 1 citroen
poedersuiker
BEREIDING van de San Fransisco apple pie
Bereidingswijze wenerdeeg met chocolade
Maak een klassiek hard wenerdeeg van de suiker, boter, bloem en het ei en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en steek hem rond uit en prik er gaatjes in met een vork zodat het een mooie platte plak blijft.
Bak hiervan een ronde cirkel van 24 cm doorsnede op 180°C ca. 20 minuten.
Laat de bodem afkoelen en smelt de chocolade. Smeer vervolgens de afgekoelde deegbodem in met de gesmolten witte chocolade.
Bereidingswijze groene appelmousse
Wel de gelatine, verwarm deze en roer deze door de appelpuree. En laat dit afkoelen.
Sla de slagroom met de suiker op tot yoghurtdikte en vermeng dit met de afgekoelde appelpuree tot een mooie gladde mousse.
Bereidingswijze filodeeg
Kook de suiker en het water en kwast hiermee het filodeeg in en bak dit af op 200°C tot deze goud bruin is
Bereidingswijze appeltopping
Snijd de appels in parten met schil en bak deze in de boter samen met de suiker en de abrikozenjam. Voeg als laatste citroensap toe zodat de appel niet gaat verkleuren en een extra frisse smaak krijgt.
Bereidingswijze taart
Spuit op de bodem met chocolade, met behulp van een spuitzak, de groene appelmousse. Bekleed dit geheel met het filodeeg en doe daarop de appeltopping. Decoreer de taart met poedersuiker voor een feestelijke tintje.
.
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron: smulweb