INGREDIËNTEN
Aantal personen: 12
- 375 gr bloem
- 1/2 theelepel zout
- 2 theelepels nootmuskaat
- 2 theelepels koekkruiden
- 185 gr boter (op kamertemperatuur = zacht)
- 155 gr witte basterdsuiker
- 90 gr krenten
- 90 gr rozijnen
- 1 ei
- 125 ml melk
Bereiding van de Soul cake
- Verwarm de oven tot 220°C / gasovenstand 7. Vet een bakplaat in of bedek met bakpapier.
- Zeef de droge ingrediënten in een middelgrote kom. Meng de boter erdoor. Meng de suiker, rozijnen en krenten erdoor.
- Maak een kuiltje in het midden en doe het ei en de melk hierin. Meng goed totdat je een stevig beslag hebt.
- Met behulp van een eetlepel en vork, lepel je het mengsel op de ingevette bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 tot 15 minuten.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes