TORTA DE BANANA

bananenbrood, Argentinië

TORTA DE BANANA

 

 INGREDIËNTEN

70 g gedroogde abrikozen
150 g rozijnen
100 g gedroogde pruimen
100 g walnoten
200 g kristalsuiker
3 tl geraspte citroenschil
200 ml zonnebloemolie
 6 eieren
5 zeer rijpe bananen
600 g tarwebloem
5 tl bakpoeder

Bereiden van de TORTA DE BANANA

Verwarm de oven voor (180 C).

Snijd de abrikozen en pruimen in stukjes.
Hak de noten grof.

Meng in een kom de suiker en de citroenrasp. Roer er geleidelijk de olie door.
Klop de eieren los en roer er die eveneens geleidelijk door.

Pel de bananen en pureer ze. Voeg de puree aan de suiker-olie-eierenmassa toe en meng ze.

Zeef de tarwebloem en het bakpoeder boven een kom.

Werk 3/4 deel van het tarwebloemmengsel in gedeelten door het beslag.

Roer het kleingesneden gedroogde fruit en de gehakte noten door het overige deel tarwebloemmengsel en werk er dit eveneens door.

Vet een tulbandbakvorm in en bestuif die luchtig met bloem.
Doe het beslag in de bakvorm.

Zet de cakevorm in de vooverwarmde oven en stel de baktijd in op 75 minuten. Controleer een paar keer of de temperatuur en/of de tijd  bijgesteld moeten worden.


TERUG NAAR  TAARTEN UIT ARGENTINIË