INGREDIËNTEN
Recept voor 1 liter:
9 gelatineblaadjes
½ citroen
3 dl vruchtenpuree
2 dl suikerstroop
5 dl room
BEREIDING
- Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
- Weeg de ingrediënten af.
- Week de bladgelatine in een liter koud water in een afruimbak.
- Pers de citroen uit.
- Desinfecteer de puddingvormpjes en spoel de vormpjes na met koud water.
- Doe de vruchtenpuree, de suikerstroop en het citroensap in een pan.
- Zet de pan op het vuur en verwarm het mengsel tot tegen het kookpunt.
- Knijp de gelatine uit en voeg deze al roerend met een spatel toe en blijf roeren tot de gelatine opgelost is.
- Laat de vloeistof afkoelen in een bak met ijswater tot deze begint te hangen.
- Doe de room in een beslagkom en klop de room stijf.
- Spatel de geslagen room door het mengsel zodra deze hangend is.
- Vul de puddingvormpjes of een schaal.
- Plaats de bavarois onder plastic folie, voorzien van een datumsticker, in de koeling.
- Reinig en desinfecteer het keukenmateriaal en de werkplek.