VRUCHTEN BAVAROISE

INGREDIËNTEN

Recept voor 1 liter:
9 gelatineblaadjes
½ citroen
3 dl vruchtenpuree
2 dl suikerstroop
5 dl room

BEREIDING

  1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  2. Weeg de ingrediënten af.
  3. Week de bladgelatine in een liter koud water in een afruimbak.
  4. Pers de citroen uit.
  5. Desinfecteer de puddingvormpjes en spoel de vormpjes na met koud water.
  6. Doe de vruchtenpuree, de suikerstroop en het citroensap in een pan.
  7. Zet de pan op het vuur en verwarm het mengsel tot tegen het kookpunt.
  8. Knijp de gelatine uit en voeg deze al roerend met een spatel toe en blijf roeren tot de gelatine opgelost is.
  9. Laat de vloeistof afkoelen in een bak met ijswater tot deze begint te hangen.
  10. Doe de room in een beslagkom en klop de room stijf.
  11. Spatel de geslagen room door het mengsel zodra deze hangend is.
  12. Vul de puddingvormpjes of een schaal.
  13. Plaats de bavarois onder plastic folie, voorzien van een datumsticker, in de koeling.
  14. Reinig en desinfecteer het keukenmateriaal en de werkplek.