PASSIEVRUCHTEN BAVAROISE

INGREDIËNTEN 

Bavarois
84 gr Eiwit
17 gr suiker
4 bl Gelatine
135 gr Passievruchtencoulis
300 gr slagroom
Garnering
1 bak Rode bessen
1 bak Blauwe bessen/ bosbessen
1 bak Frambozen
2 dl Passievruchtencoulis
Suiker

BEREIDING

Zet de gelatine in de week.
Water en suiker voor de suikerstroop koken tot 120 graden. Gebruik de digitale temperatuurmeter. Tot 100 graden gaat snel daarna gaat het langzaam. Goed opletten dus. De stroop moet helder blijven en mag niet boven de 120 graden uitkomen.
Eiwit en suiker het zelfde opkloppen zoals boven beschreven. Hier het 120 graden warme suikerstroopje al kloppend aan toevoegen in een dun straaltje. Laat de machine doorkloppen tot de massa afgekoeld is.
Los de uitgeknepen gelatine in een beetje kokend water op en dit toevoegen aan het koud geklopte eiwitmengsel. Goed mengen.
Voeg de coulis toe.
Klop de room halfstijf en voeg toe. Mengen.

TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS