INGREDIËNTEN
-
- 150 gr digestive koekjes
-
- •45 gr boter
-
- •110 gr suiker, in gedeelten
-
- •120 ml slagroom
-
- •150 gr pure chocola, gesmolten en afgekoeld
-
- •2 eetlepels cacaopoeder, gemengd met wat heet water (+/- 100 ml)
-
- •200 gr roomkaas
BEREIDING van de chocolade cheese cake
-
- Verkruimel de digestive koekjes (met de houten stamper van de vijzel) en meng dit met de gesmolten boter en 1 eetlepel suiker. Druk dit op de bodem van een taartvorm van 18 cm en zet deze in de koelkast.
-
- Klop de slagroom stijf. Voeg de gesmolten, afgekoelde, chocolade toe, en dan de cacaopoedermix. Meng goed door elkaar en zet apart.
-
- Klop de roomkaas en de resterende suiker samen. Meng hier voorzichtig het room/chocolademengsel door.
-
- Verdeel het mengsel over de bodem in de taartvorm. Zet de vorm dan 1 uur in de vriezer.
-
- Zet de taart nog 30 minuten in de koelkast en serveer.
TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN
bron: smulweb.NL