Ingrediënten
5 dl melk
2 vanillestokjes
in de lengte opengesneden
5 eierdooiers
150 gram fijne tafelsuiker
8-10 blaadjes gelatine
3 dl slagroom
2 eiwitten
Bereidingswijze
Verwarm de melk met de vanillestokjes tot tegen de kook aan.
Verwijder de vanillestokjes, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan de hete melk.
Klop de eierdooiers los met 50 gram suiker.
Schenk een beetje van de hete melk bij de eierdooiers en schenk het mengsel dan terug in de pan.
Laat het op zacht vuur al roerend met een houten lepel binden.
( maar laat het niet koken ).
Week de gelatine circa 5 min. in ruim koud water.
Haal het eidooiermengsel van het vuur af en los de uitgeknepen gelatine erin op.
Laat het mengsel iets afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel dit door het eidooiermengsel.
Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend geleidelijk 100 gram suiker toe.
Spatel ook de eiwitten door het eidooiermengsel.
Laat het bavaroismengsel lobbig worden.
Laat de bavarois, afgedekt, minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
Stort de bavarois voor serveren.
Bij het koken van de melk, juist onder het kookpunt houden en goed roeren.