INGREDIËNTEN
Voor 8 personen
120 gram boter
85 gram amandelschaafsel
150 gram poedersuiker
4 eiwitten
50 gram bloem
1 deciliter rum
Voor de vormpjes:
20 gram gesmolten boter
25 gram bloem
25 gram poedersuiker
BEREIDING van de Amandelcake
Maal het amandelschaafsel met een keukenmachine tot poeder.
Laat de boter smelten.. Roer de poedersuiker, het amandelpoeder en de eiwitten door elkaar.
Verwarm dit mengsel al roerende in een pan met een dikke bodem, op zacht vuur tot het lauwwarm is.
Neem de pan van het vuur en roer vervolgens eerst de bloem en daarna de gesmolten boter er door.
Bestrijk kleine cakevormpjes met gesmolten boter. Roer de bloem en de poedersuiker door elkaar en bestuif hiermee de ingevette vormpjes.
Vul de vormpjes voor tweederde met het beslag. Laat de ze een uur rusten.
Verhit intussen de oven voor tot 210° C. Bak de cakejes in vijftien minuten gaar.
Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vormpjes.
.
.
bron:netonline.be