Ingrediënten
porties : 4
10 blaadjes gelatine
300 milliliter melk
200 gram suiker
1 steranijs
1 kaneelstokje
merg van 1 vanillestokje
300 milliliter slagroom
50 gram boerenmeisjes, fijngehakt
100 gram hazelnoten
1 eiwit
300 milliliter melk
200 gram suiker
1 steranijs
1 kaneelstokje
merg van 1 vanillestokje
300 milliliter slagroom
50 gram boerenmeisjes, fijngehakt
100 gram hazelnoten
1 eiwit
Bereidingswijze van de Bavarois met boerenmeisjes en hazelnoten
- Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk op laag vuur en voeg de suiker, de steranijs, het kaneelstokje en de vanille toe. Houd het mengsel 10 minuten tegen de kook aan.
Knijp de geweekte gelatine uit en roer het door het hete melkmengsel. Zet de pan in een bak koud water om het mengsel sneller af te laten koelen.
Sla de slagroom lobbig. Haal het kaneelstokje en de steranijs uit het melkmengsel en meng er als het helemaal is afgekoeld voorzichtig de slagroom en de boerenmeisjes door. Vul de bavaroisvormpjes met het mengsel en laat 3 uur in de koelkast afkoelen.
Verwarm de oven voor op 120 graden. Meng in een kom de hazelnoten met het eiwit en de poedersuiker en verdeel ze over de bakplaat. Bak de noten 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Schep ze om de 10 minuten om.
Stort voor het serveren de bavarois omgekeerd op een bord. Verdeel de afgekoelde hazelnoten eromheen.
Bron: © familie