INGREDIËNTEN
10 personen bakvorm 26 cm
200 gr. Margarine –
100 gr. witte basterdsuiker –
3 eierdooiers –
2 pakken lange vingers –
créme de cacao –
4 zakjes Klop Klop –
220 ml melk –
9 schepjes cacao –
Poedersuiker en chocolade vlokken voor
de garnering
BEREIDING van de chocoladetaart met créme de cacao
Voor de chocolademassa:
Doe de inhoud van de 4 zakjes Klop Klop, de melk en de cacao in een kom en mixen.
Voor de créme:
Mix de boter, suiker, eierdooiers en 75 ml créme de cacao tot een roomachtige créme. Minstens 10 minuten kloppen.
Meng 75 ml water met 250 ml créme de cacao. Doe dit in een schaaltje.
Bedek de bodem van de vorm met bakpapier. Dompel de lange vingers in de vloeistof, en leg ze met de besuikerde kant naar boven in de vorm. Leg de hele bodem vol. Strijk nu de crémemassa erover. Weer een laag gedompelde lange vingers, en daar overheen de chocolademassa.
Zet de taart voor enkele uren in de koelkast. Daarna garneren met de poedersuiker en de chocolade vlokken. Je kunt ook chocolade figuurtjes gebruiken..
bron: smulweb.nl