CITROENTAART

citroentaart

 

INGREDIËNTEN

  • 175 gram patentbloem
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 105 gram boter of margarine
  • 2 citroenen
  • 4 eieren
  • 75 milliliter slagroom
  • 175 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • linzen

BEREIDING van de Citroentaart

Meng in een kom bloem, 50 gram basterdsuiker en zout. Voeg boter 1 eierdooier en 1 eetlepel water toe en kneed dit snel tot samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, iets groter dan de bakvorm. Vet de vorm in met deeg en bekleed deze. Leg bakpapier op deeg en vul deze met de linzen. Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten lichtbruin en stevig. Verwijder de linzen en papier en laat de taartbodem nog ongeveer 10 minuten bakken. Rasp van 1 schoongeboende citroen de schil. Pers beide citroenen uit. Klop de eieren in een kom los met 125 gram basterdsuiker. Roer de citroenrasp, citroensap en de slagroom erdoor. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem. Schuif de taart terug in de oven en laat hem in ongeveer 30 minuten stevig worden. Laat nu de taart afkoelen en strooi er een dikke laag poedersuiker over.

TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:gielthijssen.nl