• HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP
  • HOME
  • TAART RECEPTEN
    • Appeltaarten recepten
    • Chocolade taarten
    • Aardbeien taarten
    • Kwark/cheese taarten
    • Vruchtentaarten
    • Hartige taarten
    • Slagroom taarten
    • Buitenlandse taarten
    • Taarten voor de feestdagen
    • Overige taarten recepten
  • DIEET TAARTEN
    • Vetarme taart recepten
    • Glutenvrije taarten
  • TAARTVULLING RECEPTEN
    • BOTERCREME RECEPTEN
    • BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTENBASIS
    • BAVAROISE, MOUSSES MELK BASIS
    • Mousses, bavaroises op likeur basis
    • HARTIGE TAART VULLINGEN
    • OVERIGE RECEPTEN VOOR JE TAARTVULLING
  • TAARTEN GALERIJ
  • CUPCAKES
  • WEBSHOP
You are here: Home / KERSEN RICOTTA MOUSSE

KERSEN RICOTTA MOUSSE

PrintFriendly and PDFPrint het recept

ricotta mousse met kersen

 

INGREDIËNTEN

    • 3 blaadjes witte gelatine+
    • 40 g kersen + 4 kersen voor garnering (pot)
    • 2 dl slagroom
    • 40 g suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 200 g ricotta (Italiaanse kaas)
    • 60 g pure chocolade
    • 4 plakken chocoladecake (a ca. 1 cm dik)

 

BEREIDING van de kersen ricotta mousse

 

    1. Gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten laten weken.
    2. Kersen in stukjes snijden.
    3. Slagroom met suiker stijf kloppen.
    4. Vanillesuiker en stukjes kers door ricotta roeren.
    5. In pan 1/2 dl siroop uit potje kersen verhitten.
    6. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete siroop oplossen.
    7. Door ricotta scheppen.
    8. Chocolade grof hakken en door ricotta mengen.
    9. Slagroom erdoor scheppen.
    10. Met uitsteekring uit plakjes cake 4 rondjes steken.
    11. Uitsteekringen bekleden met plasticfolie en op vier bordjes zetten.
    12. Rondjes deeg in ringen leggen.
    13. Ricottamengsel erover verdelen en bovenkant gladstrijken.
    14. Mousse in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. N.B.
    15. Het originele recept van Clara den Hartogh wordt gemaakt met gekonfijte amarenakersen en 1/2 dl amarenasiroop in plaats van cocktail cherries.
    16. Bij gebruik van amarenakersen de cake besprenkelen met ca. 1 1/2 eetlepel marasquin (slijter).

    afwerken

    1. Ringen verwijderen en plasticfolie van mousse trekken. Garneren met kers.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: ah.nl

 

by john on april 28, 2013 in OVERIGE TAART RECEPTEN | Tagged kersen, mousse, recept, ricotta, uitleg



Maak zelf de lekkerste taarten met de mooiste vullingen, botercreme, bavarois, mousse enz.
Ook taart recepten voor hartige taarten en de feestdagen.
Of je nu voor chocolade taart, cheese cake, appel taart gaat maken, of uitleg wilt vinden voor je fondant taarten, je vindt het bij startmettaart.nl

Previous Entry: BOMBE BLANCHE
Next Entry: SOEZEN BESLAG/ SOESJES

Zoek op onze site

  • HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • WORKSHOPS
  • LINKS
  • CONTACT
  • WEBSHOP


Tags

appelbol appelflap appelflappen appeltaart Baklava balderdeeg bananen bananen brood bavarois bavaroise bosbes Bosbes muffin brood dessert engeland taart engelse taarten honing italiaanse rijsttaart Linzertorte malakoff Malakovtaart marsepein mousse muffin Notentaart met kersen Panforte pavlova pruimen Pruimen strudel recept rijstevlaai Rijsttaart rijsttaart met honing Spekkoek taart taart maken taart recept taart recepten taart vulling taartvulling tip toetje vlaai voorbeeld vulling

Taart recepten, taartvullingen, taart maken,taart bakken, cake ,boter crèmes en meer vind je op

Taart maken. Koekjes maken. Best cookie recipes         The best cake and pie recipes

 

Copyright © [2013] .

Start met taart.