INGREDIËNTEN
Porties: 8 personen
1 honingmeloen van ca. 600 g
1 el limoensap
ca. 125 g poedersuiker
10-12 blaadjes witte gelatine
4 dl slagroom
1/2 tl gemalen anijszaadjes
200 g frambozen
1 el limoensap
ca. 125 g poedersuiker
10-12 blaadjes witte gelatine
4 dl slagroom
1/2 tl gemalen anijszaadjes
200 g frambozen
BEREIDING van de Meloenbavarois Met Frambozen
Verwijder de schil en pitten van de meloen en pureer het vruchtvlees. Zeef de puree eventueel. Verwarm 2 dl meloenpuree samen met het limoensap en de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Week de gelatine ca. 5 min in ruim koud water en los de uitgeknepen gelatine van het vuur op in het warme meloenmengsel. Roer dit samen met het gemalen anijszaad door de rest van de meloenpuree. Laat het mengsel akoelen en net lobbig worden. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het meloenmengsel. Pureer de frambozen en meng dit met grote halen met een vork door het meloenmengsel. Doe dit heel voorzichtig, het is de bedoeling dat de frambozenpuree er doorheen gemarmerd wordt.
Schenk het bavaroismengsel in de puddingvorm en laat de bavarois in ca. 6 uur in de koelkast opstijven.
Schenk het bavaroismengsel in de puddingvorm en laat de bavarois in ca. 6 uur in de koelkast opstijven.