MOJITO BAVAROIS

Ingrediënten 

Voor 4 personen

  • 4 blaadjes gelatine
    75 cl limoensap
    bosje munt
    75/100 ml rietsuikersiroop
    goede scheut rum (liefst Havana Club)
    80/100 gram kwark
    3 dl slagroom

Bereidingswijze van de mojito bavaroise

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Vermeng het limoensap met de kwark, de munt, de helft van de rietsuikersiroop en de helft van de rum.
  3. Doe de rest van de rietsuikersiroop en de rum in een pannetje, en los hierin de gelatine op.
  4. Zet de pan van het vuur en laat wat afkoelen. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf.
  5. Meng het kwarkmengsel voorzichtig met het gelatinemengsel. Spatel hier de slagroom doorheen.
  6. Verdeel het mengsel over 4 garneerringen bekleed met folie/bakpapier, en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast

    Serveertips

    Lekker met een krokant laagje gebrande rietsuiker.

  7. Schep hiervoor een beetje rietsuiker op de bavarois.
  8. En brand deze vervolgens met een brander.
  9. Ook lekker met een muntsaus. Gemaakt van kleingesneden munt getrokken klein beetje heet water.
  10. Vervolgens met wat rietsuikersiroop in laten koken tot stroperige saus, en af laten koelen.

Bron:smulweb.nl