Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 blaadjes gelatine
75 cl limoensap
bosje munt
75/100 ml rietsuikersiroop
goede scheut rum (liefst Havana Club)
80/100 gram kwark
3 dl slagroom
Bereidingswijze van de mojito bavaroise
- Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Vermeng het limoensap met de kwark, de munt, de helft van de rietsuikersiroop en de helft van de rum.
- Doe de rest van de rietsuikersiroop en de rum in een pannetje, en los hierin de gelatine op.
- Zet de pan van het vuur en laat wat afkoelen. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf.
- Meng het kwarkmengsel voorzichtig met het gelatinemengsel. Spatel hier de slagroom doorheen.
- Verdeel het mengsel over 4 garneerringen bekleed met folie/bakpapier, en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast
Serveertips
Lekker met een krokant laagje gebrande rietsuiker.
- Schep hiervoor een beetje rietsuiker op de bavarois.
- En brand deze vervolgens met een brander.
- Ook lekker met een muntsaus. Gemaakt van kleingesneden munt getrokken klein beetje heet water.
- Vervolgens met wat rietsuikersiroop in laten koken tot stroperige saus, en af laten koelen.
Bron:smulweb.nl