Speculaas mousse

Speculaas mousse

Ingrediënten

personen: 6
2 eieren,
1 eigeel
40 gr suiker,
0,5 dl witte wijn
1 blaadje gelatine
3 cl. kaneellikeur,
40 gr. donkere chocolade,
75 gr. speculaas,
5 gr. speculaaskruiden,
250 gr. ongezoete slagroom.

Bereidingswijze van de Speculaas mousse

-Kook de witte wijn, suiker en de speculaaskruiden tot een siroop.
-Week de gelatine in koud water.
-Smelt de chocolade au bainmari.
-Sla het eigeel, de eieren met de siroop op au bain mari (let op de temperatuur) meng er de chocolade onder.
-Los de gelatine op in het bekomen mengsel.
-Verbrokkelde speculaas ondermengen.
-Likeur ondermengen.
-Slagroom opkloppen en onder het mengsel roeren.
-In kommetjes doen en laten opstijven in de koelkast.
Zelf heb ik geen kaneellikeur gebruikt maar kaneel en koffielikeur gebruikt. (bv. hasseltsekoffie) Speculaaskruiden vind je in Delhaize of op de markt bij de kruiden.

Bron:smulweb.nl