Mousse orange

Mousse orange

Ingrediënten

personen: 4
3 eetlepels sinaasappellikeur
sinaasappelsap
4 sinaasappelen
0.5 citroen
6 eierdooiers
100 g suiker
2 theelepels ma?zena
6 eiwitten
zout
1.5 dl slagroom
4 blaadjes munt
angelica (engelwortel)
gekonfijte sinaasappelsnippers

Bereidingswijze van de Mousse orange

Giet de likeur in de maatbeker. Rasp de schil (niet het wit) van de 3 sinaasappelen en van de 1/2 citroen boven de maatbeker. Schenk er zoveel sinaasappelsap op dat u in totaal 1/2 liter hebt.

Klop de eieren met de suiker tot een lichtgele massa die schuimig rimpelend terugvalt. Klop er de ma?zena en het sinaasappelsap door. Doe alles in een steelpan en verwarm het al roerend op een middelhoog vuur tot het mengsel is gebonden. Laat het niet warmer worden dan 75?C, want dan is de kans groot dat het schift. Het mengsel is dik genoeg als het aan de bolle kant van een houten lepel blijft hangen. Neem dan de pan van het vuur en klop alles nog even door.

Klop de eiwitten met het zout in een schone kom stijf tot u er slappe pieken van kunt trekken. Strooi er ??n eetlepel suiker over en klop verder tot u er stijve pieken van kunt trekken. Spatel de eiwitten door de hete eiercr?me en blijf voorzichtig spatelen tot het mengsel zover is afgekoeld dat het vocht niet naar onderen zakt.

Serveertips

Klop de slagroom stijf en spatel deze door de eiercr?me. Vul de uitgeholde sinaasappelen met de mousse en zet ze enkele uren of een nacht in de diepvries. Decoreer vlak voor het opdienen met gekonfijte sinaasappelschilfers, angelica, blaadjes munt en/of slagroom.

Bron:smulweb.nl